FARNSWORTH ST studio

This studio started life as a large shed on the back of a property in another part of own. Its steel framed structure was de-assembled and moved to the property where it resides now. It was then assembled and then dis-assembeled again and moved to a new location, where it was determined that the steel posts would be replaced with timber. Then the roof structure was changed to timber. It was then decided that the cladding was too corroded so that was used for chicken sheds.

This then is a new building on the grid of an old one. All the details and design were done a little ‘on the hop’. The new site had a great view of the horizon to the west so a window was set up to take advantage of this. This decision then suggested the roof shape. Large fixed glass windows were found at the tip so they were incorporated in the north and south facades.

A cutting table had been designed previously so this was incorporated in the new space. Bracing ply was used for the internal cladding.

IMG_3310-803x600
13.04.25 CROSBY cutting table
13.04.16 CROSBY studio
12.12.18 CROSBY studio west
mx-2314n_20130727_114954
img_4396
img_4397
img_4081
img_4387
img_4369
img_4389
img_4365
img_4084
img_4370
img_3579
img_3576
img_3523_0
img_3309
img_3312